Voeding tips

Je mentale gezondheid verbeteren ?

We horen het steeds vaker,  als je begint met bootcamp dat je ook op je voeding moet letten, maar je hebt eigenlijk geen idee waar je  op moet letten. Met deze drie tips zorgen wij ervoor dat je beter op je voeding gaat letten.

Tip 1 Zelf koken

Doordat je zelf kookt, kun je beter weten wat er nou precies in het eten zit. Vaak als je buiten gaat eten of zelf kant en klare maaltijden haalt bij de supermarkt, weet je niet wat er precies in het eten zit en hoe het gemaakt is. Vaak is het ook ongezond. Als je zelf ook kookt, dan kun je gemakkelijk gebruik maken van de meest verse producten.

Tip 2 Eet niet teveel

Probeer zo veel mogelijk met mate te eten, want de hoeveelheid eten je die eet, moet je er ook weer af sporten. Eet je bijvoorbeeld heel veel en je sport maar een keer in de week, dan kom je zeker aan en je boekt niet snel vooruitgang.

Tip 3  Suiker vermijden

Probeer als je gaat eten of drinken, je er op gaat letten, dat er niet te veel suiker inzit. Suiker wordt namelijk door je lichaam als vet omgezet. Hoe meer suiker je dus eet, hoe meer vet je naar binnen krijgt.